Miehen sterilisaatio

19.11.08

Kolme vuotta steriilinä

Vasektomialeikkauksestani on nyt kulunut jo vähän yli kolme vuotta. Mitään komplikaatioita ei ole esiintynyt, ja niin seksuaaliset halut kuin kyvytkin ovat ennallaan. Uskallan siis suositella vasektomiaa ehkäisymenetelmänä niille, jotka ovat varmoja, etteivät lapsia halua. Toki en voi taata, että operaatio kaikilla sujuu yhtä mutkattomasti kuin minulla.

Tyttöystävästä on tässä välillä tullut vaimo, eikä hänkään ole toimenpiteestä valittanut. Tyytyväinen vain on, kun ei tarvitse enää itse käyttää mitään ehkäisyä. Lapsikuumekaan ei ole päässyt iskemään, vaikka suhteellisen otolliset vuodet siihen kai ovat meneillään. Minä olen siis tällä hetkellä 34-vuotias ja vaimoni 27.

Tämä blogi pysynee varsin hiljaisena jatkossakin. Lupaan kyllä kertoa, jos vasektomia pettää tai joitakin komplikaatioita esiintyy, mutta kaikki hyvin -raportteja tuskin on syytä tänne ainakaan kovin usein laittaa. Ehkä tulen muutaman vuoden päästä taas kertomaan, että olen edelleen hengissä (ainakin toivon olevani).

Tein tuonne blogin oikeaan sivupalkkiin sisällysluettelon, jossa on linkit kaikkiin tässä blogissa julkaisemiini reiluun pariinkymmeneen kirjoitukseen. Niiden kautta voi prosessin kulkuun tutustua, jos aihe kiinnostaa. Suurin osa merkinnöistä on päiväkirjamaista raportointia, mutta välillä pohdin myös syitä valintaani, kommentoin saamiani kommentteja ja kirjoitan sterilisaatioaiheisista uutisista ja www-sivuista.

Blogi pysyy täällä arkistoituna - ainakin, mikäli se on minusta kiinni. Kommentoinnin saatan jossain vaiheessa sulkea, jottei tarvitse vahtia roskaviestejä, mutta ainakin jonkin aikaa sekin on vielä käytössä.

5 Comments:

 • At 23/5/09 20:35, Blogger mika said…

  Moi!

  Itselläni tehtiin sterilisaatio n.8 kk sitten.
  4 kk jälkitarkastuksen jälkeen alkoi tulla kovia kipuja toiseen kivekseen. Olen odotellut että jospa se siitä korjaantuisi ajan mittaan, mutta sen sijaan kivut ovat jatkuvasti pahentuneet, varsinkin yhdynnän yhteydessä. Myöskin raskaan työpäivän jälkeen on ollut havaittavissa kipuja. Nyt aion mennä sitten nöyränä lääkäriin ja toivoa että homma selviää.
  Eli joskus voi käydä näinkin....

   
 • At 16/9/11 21:10, Anonymous anttiR said…

  Paha nakki. Vaimollasi oli vasta kolmekymppiset tulossa jolloin paatuneimpienkin lapsettomien nupit sekoaa ja lapsi pitäisi saada vaikka sitten varastamalla.
  Toivon kuitenkin että teillä meni kaikki hyvin. Voihan vaimosi tai te saada lapsetn niin monella muullakin tavoin, jopa omista geeneistä. Ei niin että sillä tukan värillä niin isoa merkitystä olisi.

   
 • At 1/11/11 21:55, Anonymous Anonyymi said…

  Mikä tilanne nyt 6 vuoden jälkeen? Itselläni parin viikon päästä edessä tuo operaatio.

   
 • At 2/11/11 04:46, Blogger Mister said…

  Eipä mitään uutta raportoitavaa. Samalla tavalla kaikki jatkuu kuin ennenkin. Naimisissakin olen edelleen, saman vaimon kanssa. Ei ole hänelläkään "nuppi seonnut", vaikka joku tuossa sellaistakin epäili.

   
 • At 26/2/15 18:04, Anonymous Anonyymi said…

  Kuinka tällä hetkellä sujuu? Onko vaimo haaveillut lapsista?

   

Lähetä kommentti

<< Home