Miehen sterilisaatio

8.11.05

Huomenna

Huomenna se sitten lopultakin tapahtuu. Ei oikeastaan jännitä. Sitä on jo lukenut aiheesta niin paljon ja ehtinyt yli vuoden totutella ajatukseen. Se on kuitenkin niin pieni operaatio ja sivuvaikutukset harvinaisia, että ei sitä kannata jännittää.

Joillekin tutuille olen tästä kertonut. Yleisimmät kommentit ovat, että entä jos itse tai tyttöystävä vaihtaa mieltä. Mutta ei tässä mielipiteestä ole kysymys vaan periaatteesta. Maailmassa nyt vain on liikaa lapsia. Sama juttu tyttöystävällä. Jos mieli muuttuisi, niin ei siinä sitten enää olisi perusteita suhteen jatkamiselle.

Entä jos joskus on uusi tyttöystävä, joka haluaisi lapsia? Sehän olisi oikein oiva tilanne. Voisi kovasti yrittää ja ihmetellä, että onpa se kumma, kun ei lasta tule... Sehän olisi suoranainen ekoteko: jonkun muun kanssa sama henkilö todennäköisesti tekisi lapsen. Lopulta, jos lapsen hankkiminen olisi välttämätöntä, voisi alkaa ehdotella adoptiota (ja sehän on muutenkin vaihtoehtona, jos joskus lapsen haluaa hankkia).

Huomiseen.

2 Comments:

 • At 8/11/05 15:52, Blogger Monique said…

  Onnittelut!
  Hienoa että homma vihdoin toteutuu. Itse sain lähetteen matkaan Jorviin sterilisaatiota varten 20.10. ja odotusaika on Jorvista tulleen kirjeen mukaan 6-8 kk joten odotusta on edessä vielä pitkä tovi.
  Jään mielenkiinnolla odottamaan operaation jälkeisiä fiiliksiä ja ajatuksia.

   
 • At 26/4/06 13:24, Blogger Katja said…

  Ymmärrän oikein hyvin että haluat sterilisaatiota ja onnittelut siitä.

  Minua jäi kuitenkin vaivaamaan mietteesi mahdollisesta uudesta tyttöystävästä joka sitten haluaisikin lapsen. Mielestäni on todella itsekästä olla kertomatta siinä tapauksessa tästä sterilisaatiostasi. Lapsettomuuden tuska on oikeasti yksi ihmisen suurimmista kriiseistä ja jos taustalla on tuollaista epärehellisyyttä, kertoo se vain ettei arvosta toista ihmistä.

  Toivon tietenkin sinulle kaikkea hyvää ja että tämänhetkinen parisuhteesi kestää, eikä tällaista tilannetta koskaan eteesi tule.

   

Lähetä kommentti

<< Home