Miehen sterilisaatio

9.11.06

Vuosi leikkauksesta

Tänään torstaina tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun minut steriloitiin. Eikä kaduta. Leikkauksen jälkeen oli lyhyt toipilasjakso, mutta sen jälkeen mikään elämässä ei ole muuttunut. Tyttöystäväni elämään tämä on vaikuttanut enemmän, koska hän on voinut luopua ehkäisystä (ja on siitä iloinen). Ja vaikuttaahan se itseenkin, ettei tarvitse enää olla huolissaan ehkäisyn toimimisesta - sterilisaation pettäminen kun on sen verran harvinaista.

Kun vasta odotin sterilisaatioon pääsyä, minua peloteltiin mahdollisilla sivuvaikutuksilla. Halut menisivät tai seksi ei enää tuntuisi miltään. Tai ehkä pelottelu on turhan vahva sana, sillä vilpittömin mielin niitä neuvoja varmaan annettiin. Mutta uhkat eivät ole realisoituneet. Sukupuolielämä on ennallaan eikä tyttöystäväkään ole tullut raskaaksi.

Jos siis olet mies ja harkitset sterilisaatiota, niin uskallan suositella.

3 Comments:

 • At 24/8/11 21:46, Anonymous Anonyymi said…

  Sukulaismieheltä toinen kives muuttui mustaksi ja kipeäksi leikkauksen jälkeen. Se oli surkastunut leikkauksessa tapahtuneen hoitovirheen seurauksena ja piti poistaa.

   
 • At 25/8/11 06:29, Anonymous Anonyymi said…

  Minulle tehtiin vasektomia 7 vuotta sitten, 50-vuotiaana sen jälkeen kun päätin, että 2 ihanaa lasta riittää loppuelämäksi. Ei mitään sivuvaikutuksia; päin vastoin! Hyvin pelaa eikä tarvi enää murehtia (eivätkä naisenikaan).

   
 • At 5/4/15 19:01, Anonymous Anonyymi said…

  Minulle tehtiin kyseinen toimenpide 1,5vuotta sitten 33v (neljä lasta) Viikon verran oli turvotusta kiveksissä siitä pikkuhiljaa tasaantui. Alussa jonkun kuukauden orgasmin aikana vihlaisi toisessa kiveksessä, sen jälkeen ei mitään oireita. Olen tyytyväinen ratkaisuuni. Kävin lukemassa tätä blogia ennen omaa päätöstä. Kiitos.

   

Lähetä kommentti

<< Home