Miehen sterilisaatio

27.3.07

Ylioppilaslehden juttu

Ylioppilaslehti julkaisi uusimmassa numerossaan (5/2007) artikkelin vasektomiasta. Minua haastatellaan siinä salanimellä Jarno. Jutussa on ihan mielenkiintoista tietoa esimerkiksi miesten ja naisten sterilointien määrästä ja niiden kehittymisestä.

Omassa tarinassani ei ole paljon sellaista, mitä en olisi kirjoittanut jo tässä blogissakin. Toimittaja kaivoi esiin vähän enemmän erilaisia tuntemuksia, kuin mitä olen tänne tullut kirjoittaneeksi. Hyvä tiivistelmä se kuitenkin on käymästäni prosessista niille lukijoille, jotka eivät koko blogia jaksa kahlata läpi.

Kaikki hauskat kohdat eivät juttuun mahtuneet. Toimittaja esimerkiksi kysyi osaisinko arvailla syytä siihen, miksi blogiani ovat kommentoineet niin paljon juuri naiset. En ollut tällaiseen kiinnittänyt itse huomiota, mutta arvelin, että varmaan se on tämä kiva vaaleanpunainen leiska...

Joka tapauksessa, toivottavasti lehtijutun myötä sterilisaatio tulee enemmän esille ja yhä useampi nuori mies, joka ei lapsia aio hankkia, päätyy sen tekemään. Se on varsin yksinkertainen ja luotettava ehkäisytapa niille, jotka tietävät mitä haluavat (tai mitä eivät halua).

4 Comments:

 • At 15/5/07 20:34, Blogger blogi said…

  Hei!

  Blogisi on linkitetty sivustolle http://www.terveyskeskus.fi

  terveisin
  webmaster

   
 • At 25/5/07 22:20, Blogger Pauliina said…

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   
 • At 2/6/07 16:46, Blogger Mister said…

  Pauliina jätti oheisen kommentin 25.5. (joudun lisäämään sen tänne erikseen, koska en saanut alkuperäisestä kommentista poistettua hänen sähköpostiosoitettaan):

  Moi..
  Satuin löytämään blogisi ja kiinnostuin suuresti asiasta. En kyllä ole itse harkitsemassa naisena tälläsitä mutta hoitoalan "melkein" ammattilaisena kiinnsotuin asiasta hyvin paljon ja kerrankin löytää omakohtaisia kokemuksia, jos niin voi sanoa.
  Isekkinkun pidän blogia, en tosin täällä mutta ajattelin vain kertoa että haluaisin laittaa blogisi osoitteen sivuilleni, jos tälläinen sinulle käy?Vaikka julkinenhan tämä on joka tapauksessa mutta ajattelin kuitenkin kysä siihen luvan sinulta, ei tule sitten väärinkäsityksiä. jos pystyt tai jotain niin haluaisin kuulla mielelläni ja vaihtaa vaikka jotain "kokemuksia" asiasta jos vain haluat niin voisit vastata minulle s.postilla?
  [sähköpostiosoite poistettu]

   
 • At 13/11/07 03:14, Blogger Cyrill said…

  Hei, hyvät ystävät. Ehdotan teille vapaaehtoisesti lapsettomien yhdistyksen perustamista (siis vapaaehtoisesti lapsettomat ry) Meitä kuitenkin on riittävästi koko Suomessa. Itse toimin myös vastaavassa yhteisössä Venäjällä. Mitä mieltä olette? Jos olette kiinnostuneita, niin ottakaa minuun yhteyttä.

   

Lähetä kommentti

<< Home