Miehen sterilisaatio

10.11.04

Lähetteen toimittaminen

Sain tänään lähetteen toimitettua sairaalaan. Kovin monimutkaista se ei ollut, mutta ei aivan niin yksinkertaista kuin olisin kuvitellut. Ei ollut täysin itsestäänselvää, mihin se lähete piti viedä.

Aloitin HUS:n kotisivuilta, joiden alta löytyi Marian sairaalan sivu. Etsin sekä potilasoppaasta että urologian klinikan sivuilta tietoa, miten lähete sairaalaan toimitetaan. En tietoa löytänyt. Onneksi sentään oli puhelinnumero neuvontaan. Sieltä vastattiin nopeasti ja kerrottiin, että lähetteen voi tuoda E-portaassa sijaitsevaan lähetetoimistoon tai lähettää postitse.

Kiertelin sairaalan ympärillä etsien E-porrasta. Kysyin ensiapupoliklinikan ovella seisovalta hoitajan näköiseltä naiselta, josko hän osaisi neuvoa. Neuvoi kysymään sisältä, ja sieltä ohjattiin punaista viivaa seuraten potilasvastaanottoon. Sieltä seurasin vihreää viivaa pitkin lähetetoimistoon, jonka ovi olisi siis ollut sisäpihan puolella.

Lähetetoimiston odotushuoneessa oli lappu, jossa kehoitettiin istumaan ja odottamaan. Siispä istuin ja odotin. Odotushuoneeseen ennen minua tullut nainen tultiinkiin pyytämään melko pian peremmälle. Olin kuvitellut, että toisin vain paperin sairaalaan ja jatkaisin eteenpäin, mutta ilmeisesti se ei niin helppoa ollut. Niinpä istuin ja luin Annaa, Me Naisia ja Kodin Kuvalehteä. Miksi sairaaloiden vastaanotoissa on aina vain naistenlehtiä? Suomen Kuvalehti tosin oli myös, mutta se tulee minulle kotiinkin. Ja Kotilääkäri, mutta kai sekin enemmän naisten suosima lehti on. Mutta olihan se sentään valaisevaa lukea mistä naistenlehdissä kirjoitellaan: Englannin kuninkaallisista, misseistä, malleista, laihduttamisesta, miesten päästelemistä sammakoista - niistä nyt ainakin - ja Kodin Kuvalehdessä tietysti sisustamisesta.

Noin tunnin lueskeltuani naishenkilö (sairaanhoitaja?) tuli kysymään, millä asialla olin. Annoin hänelle lähetteen ja hän lupasi toimittaa sen eteenpäin. Siinä kaikki. Senkö takia piti tunti odottaa? Eikö siinä odotushuoneen kopissa olisi joku voinut olla sitä vastaanottamassa vähän aiemminkin?

Nyt olen sitten taas vähän pihalla, mitä seuraavaksi tapahtuu. Soitetaanko minulle tai kutsutaanko kirjeellä sitten, kun aikaa löytyy? Vai pitääkö minun itse ottaa yhteyttä jonnekin? Olisihan sitä tietysti voinut kysyäkin. Ehkä nyt ensin kuitenkin odottelen, josko jostain suunnasta kuuluisi jotain.

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home