Miehen sterilisaatio

25.11.04

Mahdollisista sivuvaikutuksista

Olen aika avoimesti kertonut tutuilleni sterilisaatioprosessistani. Tässä blogissa en nimeäni mainitse, koska sukulaisille en asiaa halua mainostaa. Avoimuudesta on ollut hyötyäkin: kun sana leviää, tietävät jotkut kertoa tuttavistaan, jotka ovat prosessin jo läpikäyneet.

Yksi ystäväni pyysi muutama päivä sitten minua vielä harkitsemaan asiaa. Hän kertoi ystävästään, jonka seksielämästä oli kadonnut ilo leikkauksen jälkeen. Orgasmi ei enää tuntunut miltään eikä seksi kiinnostanut. Kovin yleistä tuollainen ei liene, sillä tähän mennessä jotakuinkin kaikilla löytämilläni vasektomiasivuilla on väitetty, ettei leikkaus vaikuta seksielämään.

Päätin kuitenkin selvittää asiaa ja laajensin hakua englanninkielisiin sivuihin (tähän asti olin tyytynyt suomalaisiin). Planned Parenthood -sivuston osiossa All About Vasectomy kerrotaan, että joissakin tapauksissa sterilisaatio saattaa heikentää miehen haluja ja jopa aiheuttaa erektiovaikeuksia. Useammin halut ennemminkin lisääntyvät, kun ei tarvitse olla huolissaan raskauden mahdollisuudesta. Yleensä leikkaus ei kuitenkaan vaikuta seksuaaliseen halukkuuteen millään tavalla. Mutta pieni riski on otettava.

Löysin myös sivuston DontFixIt.org, jossa käsiteltiin vasektomian jälkeisiä kipuja ja sitä, kuinka yksinkertainen operaatio voi mennä täysin pieleen. Siellä annettiin ymmärtää, että jälkivaikutuksia olisi huomattavasti enemmän kuin mitä yleensä sanotaan. Ainakin sivuston ylläpitällä Kevin Hauberilla niitä oli ollut. En tiedä, haluaako hän liioitella saadakseen aiheesta kirjoittamaansa kirjaa myydyksi, mutta tuskin hänen tarinansa perätönkään on.

Sivustolla My-Vasectomy.com kaveri nimeltään Ian kertoo omasta leikkauksestaan. Leikkauksen eri vaiheet on esitetty valokuvin, joten ei kannata katsoa, jos saa sellaisesta vatsanväänteitä. Komplikaatioista hän ei maininnut.

Pari laajempaa vasektomiasivustoa jäi vielä tarkemmin tutkimatta, mutta palaan niihin myöhemmin. Tässä kuitenkin jo linkit: Vasectomy-Information.com ja Vasectomy.com.

14 Comments:

 • At 26/11/04 07:31, Blogger Pipsa said…

  Hemmetin mielenkiintoista tekstiä.

  Utelias kun olen, niin en voi välttyä kysymästä: minkä ikäinen olet?

   
 • At 29/11/04 03:48, Blogger Mister said…

  Ikää on 30 vuotta. Blogin aloituksessa sen kerronkin.

   
 • At 25/8/11 06:46, Anonymous Anonyymi said…

  Minulle tehtiin vasektomia 7 vuotta sitten, 50-vuotiaana, sen jälkeen kun päätin, että 2 ihanaa lasta riittää loppuelämäksi. Ei mitään sivuvaikutuksia; päin vastoin! Hyvin pelaa eikä tarvi enää murehtia (eivätkä naisenikaan).

   
 • At 19/8/12 22:20, Anonymous Anonyymi said…

  Itsellä noin vuosi leikkauksesta ja yhä välillä arkuutta alapäässä. Ei kiva! Varmaan aika harvinaista mutta näinkin voi käydä. En suosittele, sinnitelkää mieluummin muilla konsteilla. Lisäksi: tämä on lopullista, enää en lapsia tee vaikka mieli kuinka muuttuisi.

   
 • At 26/11/12 17:24, Anonymous Anonyymi said…

  Minulla on tällä hetkellä n. puoli vuotta leikkauksesta ja kivespussien yläosa on varsin herkkä kosketukselle. Välillä ei tarvitse kuin hipaista niin tuntuu kuin pesäpallomailalla saisi kasseille. Ei siis kovin kiva, elän toivossa että tuo kipuherkkyys vähenee ajan myötä. Muutenkin on ollut kipuja suorituksen aikana ja jälkeen. Joten kannattaa tosiaan miettiä hetki ennenkuin tekee, tämä ei todellakaan ole kivuton ehkäisyvaihtoehto miehelle. Mutta kuten kaikkialla kerrotaan niin ehkäisy on melkein kivuton joka pitää paikkansa, kivut alkavat vasta toimenpiteen jälkeen ;-)

   
 • At 20/12/12 19:32, Anonymous Anonyymi said…

  Minulla leikkauksesta nyt myös se puoli vuotta ja leikkauksen jälkeen joitakin viikkoja alkoi arkuus ja jomotus. Nyt viimeaikoina pahentunut, välillä tulee vihlomista toisesta pussista nivuseen. Haittaa istumista ja kävelyä, ja olo ei todellakaan ole kiva. Nyt olen sinnitellyt ja tullut siihen tulokseen että on aivan pakko käydä lääkärillä..en tiedä saako sieltä mitään apua..mutta käynpä kuitenki. Toivottavasti jo huomenna rohkenen soittaa lääkärille.
  -mies 39v-

   
 • At 13/1/13 11:29, Anonymous Anonyymi said…

  Vuosi omasta operaatiosta takana. Prosessi ihan oppikirjan mukainen, ei komplikaatioita. Parissa viikossa haava parantunut ja olo normaali.
  Sivuvaikutuksena olen kuitenkin huomannut seksiaktin aikaisen voimakkaan tuntemuksen alapäässä. Sitä voisi ehkä kuvata sanoilla "jäytävä paineen tunne" jossain kivesten seuduilla. Sormin kokeilemalla siemenjohtimet erottuvat selvästi kivikovina juonteina. Joskus, ei aina, tähän paineen tunteeseen liittyy myös ohimenevä särky, joka ei ole tuskallinen mutta ärsyttävä kylläkin. Tämä menee ohi n. 10 sekunnissa, mutta ensimmäisillä seksikerroilla hieman hämmensi. On myönnettävä että sillä on jonkin verran halukkuutta vähentävä vaikutus.
  Oletan että kyse on aidosta paineesta, joka johtimen alkupäähän muodostuu järjestelmän valmistautuessa lähettämään kaverit matkaan. Näin ollen tuo lienee pysyvä tuntemus joka ei häviä vuosien varrellakaan.

   
 • At 29/10/15 07:24, Anonymous Anonyymi said…

  Olipa hyviä kommentteja miehet. En taida enää mennä sterilisaatiooon...!

   
 • At 18/1/16 11:45, Anonymous Anonyymi said…

  Minulle tehty sterilisaatio 20-vuotta sitten. Toimenpide oli pieni juttu. Jonkin aikaa tuosta alkoi oikeasta kiveksestä ylöspäin ajoittain johtuvaa jomottavaa kipua joka oli joskus todella kovaakin. Aikanaan huomasin tuon kivun loppuvan yhdynnän jälkeen ja olevan poissa n.viikon. kivut jäi pois n.6-sitten kun erosin ja kumppani vaihtui. Nykyisin kipua ei ole kun seksiä on säännöllisesti, toisin kun ennen seksi oli vallan väline. En suosittele kenellekään jolla ei ole riittävän usein seksielämää joka pitää kivut loitolla. Kaverini teki sterilisaation samana vuonna kuin minä ja hänellä samat kipuoireet. Ihmettelen että miksi tästä sivuoireesta ei ole paljoakaan tietoa. Jotkut ei ehkä osaa yhdistää omia kipujaan sterilisaatioon ja jotkut tuntuu luulevan niitä vain operaation jälkeisiin kipuihin

   
 • At 28/3/16 00:03, Anonymous Anonyymi said…

  Kiitos kommenteista. On kyllä outoa ettei noista oireista puhuta.. mutta nyt tiedän että tuo toimenpide jää tekemättä..

   
 • At 19/4/16 11:54, Blogger Unknown said…

  Terve. Mies 36v, kolme lasta. Kävin noin vuosi sitten pistämässä piuhat poikki koska emme vaimoni kanssa enää kumpikaan halunnut lisää lapsia. Operaatio itsessään meni ihan ongelmitta, mutta huomasin mekein heti ensimmäisten seksikertojen jälkeen että jokin on muuttunut.

  Himot vähentyivät (mikä sinäänsä ei ollut täysin huono juttu, pystyi keskittymään muuhunkin;) ) mutta tuntemukset olivat yhdynnän suhteen hieman miedommat. Ei mitenkään merkittävästi mutta penis oli vähemmän tuntoherkkä. Suurin ongelma seksipuolella oli orgasmi. Siemennesteen määrä oli hivenen, joskaan ei merkittävästi pienempi. Seisokki oli edelleen kova, seksi tuntui hyvältä ja kaikki oli normaalisti huippuun asti. Mutta kun laukesin orgasmi jäi jotenkin vajaaksi.Se jäi ikäänkuin kesken, vajaaksi. Onko muilla samaa? Ja kesän aikana alkoi tulla kiveksiin jomotusta. Tapasin lääkärin joka oli vasektomian tehnyt ja lupasi takuutyönä peruutusleikkauksen (Kotkan keskussairaala, tramberg). Nyt peruutus tehty, ensimmäinen varovainen kokeilu suihkussa kolme päivää leikkauksen jälkeen (koska panetti aivan valtavasti) ja siemensyöksy oli hivenen verensekainen mutta runsaampi kuin vuoteen. Tuntemus oli hyvä, parhaimpia orgasmeja tähän asti vasektomian jälkeen. Palaan asiaan kunhan kivesten turvotus laskee ja pääsen kokeilemaan kunnolla.

   
 • At 9/5/16 13:35, Anonymous Anonyymi said…

  Onko kukaan huomannut että kivespussit olisivat valahtaneet alaspäin operaation jälkeen?

   
 • At 31/8/16 00:06, Blogger Unknown said…

  entä onko kukaan huomannut että rinnat olisivat kasvaneet vasektomian jälkeen??

   
 • At 27/3/17 22:23, Anonymous Anonyymi said…

  Olen myös huomannut, että pussit tuntuisi roikkuvan alempana kuin aikaisemmin mutta eipä haittaa.

   

Lähetä kommentti

<< Home