Miehen sterilisaatio

26.10.04

Sperman tallettamisesta ja muista kommenteista

Olen saanut kommentteja, mikä tietysti on mukavaa. E.K:n mainitsemaa spermatalletusta olen mielessäni jo pohtinutkin. Mielestäni ei ole mitään järkeä kuluttaa energiaa pakastamalla siemeniä mahdollista mielenmuutosta varten. Päätöshän on lopullinen. Kyse ei ole haluamisesta vaan periaatteesta. Parempi vain jos ei tilapäisessä mielenhäiriössä voi vierailla spermapankissa ja laittaa lapsia sikiämään.

Olen ajatellut, että spermatalletusta voisin harkita lähinnä siinä tapauksessa, että minulle ei muuten suostuttaisi sterilisaatiota tekemään. Mutta nythän näyttää siltä, että tämä onnistuu ilman sen kummempia ongelmia. Joten ehkä voin välttyä spermatalletukselta. Tuskin sitä kuitenkaan edes saisi tuulisähköllä toimivaan pakastimeen talteen.

Veloena kertoi aborttikokemuksistaan. En osaa sanoa, kuinka verrannollisia tilanteet ovat. Lääkärikin puhui jonkin verran aborteista, sen unohdin kertoa edellisessä kirjoituksessa. En ihan ymmärtänyt, mitä hän niillä puheilla tarkoitti, mutta todennäköisesti halusi sanoa, että parempi sterilisoida kuin tehdä abortti myöhemmin. Selvästi aborttilähetteiden kirjoittaminen oli hänelle huomattavasti sterilisaatiolähetteiden tekemistä tutumpaa.

Ja sen "lisääntykää ja täyttäkää maa" -kommentin lääkäri sanoi kyllä hyvin humoristisella äänensävyllä. Joten ei sitä liene syytä kauhistella. Mielenterveysongelmilla ei sentään peloteltu, vaikka lääkäri sanoikin mielen voivan muuttua nelikymppisenä.

Sterilisaatioprosessi ei ole viime päivinä edennyt. On ollut turhan paljon muutakin tekemistä. Lähden nyt matkoille ja varailen aikaa urologille sitten palattuani.

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home